Bel ons direct!   06 440 142 08   06 440 142 08
Gratis offerte
 

Celzouttherapie volgens Dr. Schüßler

Celzouttherapie is een eenvoudig toepasbare therapie die zeer geschikt is voor zowel jong als oud. Deze therapie ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam. De celzouten kunnen tegelijkertijd, zonder problemen met medicijnen (zowel regulier als homeopatisch), worden toegepast omdat de biochemie, volgens dr. Schüßler, het lichaam slechts van lichaamseigen minerale stoffen voorziet. Deze celzouten komen van nature voor in de cellen. Het lichaam zal de aangeboden celzouten daar inzetten waar behoefte is. Ze werken ondersteunend en helpen het lichaam weer in beweging te brengen.

Dr. Schüßler, de grondlegger van de celzouttherapie, was een homeopatisch arts. Hij ontdekte dat de meeste lichamelijke aandoeningen op een tekort aan mineraalzouten beruste: een tekort binnen in de cel. Hij ontdekte de eerste 12 minerale zouten. Later zijn er met meer geavanceerde apparatuur nog eens 15 aanvullende mineraalzouten in het menselijk lichaam gevonden.

Gezichtsanalyse

Met een gezichtsanalyse wordt een goed beeld gevonden van de mineralen-huishouding. Met zo'n analyse kan gerichter en effectiever een celzout worden ingezet. Meestal zijn er 1 tot 3 celzout tekorten duidelijk in het gezicht af te lezen. De duur van het gebruik van de gevonden celzouten is afhankelijk van de klacht.

Via tabletten

De Schüßler celzouten in de mond laten smelten onder de tong, zodat de werkzame stoffen via mond-, keelholte- en slokdarmslijmvlies kunnen worden opgenomen. In de maag zouden ze door de sterke zuren van de maagsappen veranderen. Alle celzouten kunnen gecombineerd worden ingenomen.

Via water

De tabletten kunnen ook in water uit elkaar vallen. Het water moet men dan sloksgewijs opdrinken waarbij men het water niet direct doorslikt maar even in de mond houdt. Een plastic lepel gebruiken bij het omroeren.

CELZOUTEN HEBBEN GEEN EFFECT OP DE BLOEDDRUK