Dornmethode

De Dornmethode is een zéér zachte risicoloze geniale manuele methode in de natuurgeneeswijze. Waarbij de blokkade en de scheefstand van de wervelkolom met de handen worden aangevoeld en met een zachte duimdruk worden gecorrigeerd. In het totale bereik van de wervelkolom treden de zogenaamde spinale zenuwen zijdelings tussen de wervels naar buiten, en verzorgen via de wervelkolom vele lichaamsdelen. In principe gaat het bij de Dornmethode om een optimale ruimte voor de spinale zenuwen te creëren zodat deze ongestoord hun werk kunnen doen.

Dieter Dorn heeft de natuurgeneeswijze, van de medicijnmannen van de oudste Indiaanse inwoners van Noord-Amerika, nieuw leven ingeblazen; uitgebreid, verfijnd en aan de huidige tijd aangepast.

De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van beenlengteverschil!

De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze steunpilaren ongelijk lang zijn, ontstaat er een bekkenscheefstand. Dit is een veelvoorkomend probleem. Het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen en veel chronische problemen zoals darm- en blaasproblemen, heup-, lage rug- en nekklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, scoliose, etc.

Met deze methode is het volkomen normaal dat men mensen met wervel- en gewrichtsklachten pijnvrij kan maken, ook al zijn deze klachten reeds jaren aanwezig. Bij de Dornmethode worden steeds alle gewrichten en wervels onderzocht en indien nodig gecorrigeerd.

Voorbeelden van toepassingen

Bekkeninstabiliteit Bekkenscheefstand Scoliose Kyfose Lordose Hoofdpijn(en) Schouder, rug- en voetklachten Beenlengteverschil Vele andere klachten van het bewegingsapparaat Klachten van de darmen Klachten van de blaas Klachten van andere organen etc.

Ik wil een afspraak maken

Uw naam
Uw woonplaats
Uw e-mailadres
Afspraak - Gezond in 't groen

Nieuwsbrief

Uw e-mailadres

Meldt u direct aan om direct van alle voordelen te genieten.

Registreer - Gezond in 't groen

Groentjes

Hieronder treft u de titels aan van onze laatste nieuwsberichten.

Nieuws - Gezond in 't groen